Archeologie Festival Flevoland

Op vrijdag 4 en zondag 6 oktober aanstaande vindt aan de Lelystadse kust het Archeologie Festival plaats, een evenement waarin de archeologie van de provincie Flevoland op aantrekkelijke wijze aan een breed publiek wordt gepresenteerd.

Op vrijdag is het de beurt aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen, terwijl de zondag in het teken staat van een archeologisch historische markt. Behalve vondsten uit prehistorie en middeleeuwen, komen er ook vliegtuigwrakken uit de Tweede Wereldoorlog aan bod. Bovendien is Flevoland het grootste scheepswrakkenkerkhof ter wereld.

Het festival is een samenwerkingsproject van de drie culturele instellingen aan de kust van Lelystad: Bataviawerf, Nieuw Land Erfgoed en RCE-Scheepsarcheologie. Zie ook: www.nieuwlanderfgoed.nl of www.bataviawerf.nl.

Locatie: Bataviawerf, Oostvaardersdijk 01-09, Lelystad. Voor navigatie: Bataviaplein 2, Lelystad.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's