Vind 11 telt 32 pagina’s extra

In deze dikke najaarsuitgave onder meer:

Speciale aandacht voor dé kunst-, antiek en designbeurs & ’s lands grootste tijdelijke museum: PAN Amsterdam. Wat zijn dit jaar de topstukken? Exposanten lichten alvast een tipje van de sluier op.

En:

Studio Merkelbach – Vergeten gezichten

Fotograaf Jacob Merkelbach en dochter Mies lieten een prachtige, maar buitengewoon kwetsbare collectie na: 40.000 glasnegatieven, gemaakt tussen 1913 en 1969. Een portret.

Achter het schild van Wolkers

Van kinds af aan was Jan Wolkers gefascineerd door exotische culturen en voorwerpen. Zijn etnograficacollectie was enorm. Achter een van zijn schilden schuilt een prachtig verhaal.

De St. Laurenskerk van Pieter Saenredam

Pieter Saenredam (1597-1665) was in de Gouwen Eeuw vermaard om zijn kerkinterieurs. Zijn weergave van de St. Laurenskerk te Alkmaar is dan ook perfect. Op een figuur na. Waarom?

2000 jaar oude ‘Picasso’

Het verhaal achter ‘De Picasso van Petra’: een 2000 jaar oude votiefsteen uit Jordanië. Hij is binnenkort te zien in het Rijksmuseum van Oudheden. Plus: win gratis entreekaarten!

De Zeeuwen kapen een kraak

Francesco Carletti voer naar groothertog De’ Medici toen zijn schip in 1602 gekaapt werd. Zijn peperdure buit opgeven? Nee. Over diplomatie in VOC-tijd en Zeeland als kapersnest.

’t Is niet altijd feest…

Een po uit 1696, opgegraven in Noord-Holland, blijkt versierd met een curieus opschrift. Wat betekent het? En wat heeft deze vondst te maken met 17de-eeuwse huwelijksrituelen?

De Atlas der Neederlanden

Wie hem ooit liet maken, is niet zeker. Maar de reusachtige Atlas der Neederlanden is vermoedelijk wel de grootste en compleetste in zijn soort. Een uniek verzamelwerk in beeld.

Gehecht samenleven

In 1940 werden honderden Nederlandse en Indische ‘represaillegijzelaars’ opgepakt -naast vele bekende namen (Drees) ook een ware kunstenaar. Een geschiedenis. Dé tekeningen.

Koop Vind 11 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisgestuurd? Neem nu een voordelig abonnement!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's