Directeur Stedelijk vertrekt

De directeur van het Stedelijk Museum, Ann Goldstein, legt per 1 december haar functie neer. Goldstein werd in juni 2009 benoemd tot algemeen en artistiek directeur en betrok haar directiepost in januari 2010.

Ze leidde lange tijd een museum zonder gebouw: het Stedelijk had vanwege de grootscheepse verbouwing geen vaste expositieruimte. Haar afscheid van het vorig jaar heropende museum komt volgens Goldstein op een goed moment. ‘We zijn een volledig functionerend internationaal museum met een tentoonstellingskalender voor de komende twee jaar.

Ik heb mijn vertrek aangekondigd in de overtuiging dat mijn werk nu voltooid is en de tijd daar is voor een nieuwe artistiek directeur, die het museum leidt in de volgende fase.’ Het Stedelijk Museum werkt momenteel met een tweekoppige directie; naast algemeen directeur Karin van Gilst wordt naar verwachting in de eerste helft van 2014 een nieuwe artistiek directeur aangesteld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's