World Press Photo 2012

Vrijdag 26 oktober 2012 gaat in Maastricht de World Press Photo-tentoonstelling van start, de wereldwijd bekende expositie voor persfotografie. Aan deze tentoonstelling die een overzicht biedt van de beste persfoto’s van het jaar, is een uitgebreid programma gekoppeld met rondleidingen, debatten en presentaties. De winnaar van de World Press Photo 2012 is de Spaanse fotograaf Samuel Aranda, met een foto van een in zwarte nikab geklede Jemenitische moeder die haar gewonde zoon wiegt. Deze Zayed (18) was een van de duizenden deelnemers aan de protestmarsen tegen president Ali Abdullah Saleh in Jemen in 2011. Zayed raakte zó ernstig gewond tijdens de eerste betoging dat hij twee dagen in coma heeft gelegen. Dit weerhield hem er niet van later opnieuw actie te voeren.

Centre Céramique, Maastricht.
Tot en met 18 november 2012

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's