Gesprekken in Stadsarchief Amsterdam

In de historische salon van het Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32, worden elke eerste en derde zondag van de maand spraakmakende gastsprekers geïnterviewd over onderwerpen uit de Amsterdamse geschiedenis. A.s. zondag 21 oktober zal stadsarcheoloog Jerzy Gawronski het Amsterdam van de 13de eeuw onder de loep nemen.

Op 27 oktober 1275 verleende graaf Floris V de Amsterdammers vrijstelling van tolheffing. Het tolprivilege is het oudste document waarin de naam van Amsterdam de eerste keer wordt genoemd. Maar hoe zag Amsterdam er in de 13de eeuw uit? En wie woonden er in die tijd in het gebied rond Amstel en IJ? En wat vertellen de archeologische vondsten bij de werkzaamheden aan de Noord- Zuidlijn over het leven en werken in het middeleeuwse Amsterdam? Jerzy Gawronski neemt het publiek mee naar het Amsterdam van de 13de eeuw en vertelt hoe archeologische ontdekkingen vaak nieuw licht werpen op de geschiedschrijving van de stad.

Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's