Monumentendagen goed bezocht

De Open Monumentendagen hebben vandaag en gisteren 925.000 bezoekers getrokken, iets minder dan vorig jaar toen er 950.000 mensen werden geteld. Vorig jaar was overigens een jubileumjaar met extra attracties. Zaterdag 8 en zondag 9 september waren een kleine 4000 monumenten en parken in 330 gemeenten gratis toegankelijk voor het publiek. Het thema was dit jaar Groen van Toen. Veel buitenplaatsen, boerderijen, hofjes en parken deden mee.

De toppers van de 26ste editie waren Landgoed de Keukenhof in Lisse en wederopbouwcomplex De Lichtenberg in Weert met 3000 bezoekers, het onlangs gerestaureerde kasteel de Haar in Haarzuilens, waar 5000 mensen naar toe gingen en park Sonsbeek in Arnhem waar 6000 bezoekers op af kwamen. Verder was het erg druk in de Ridderzaal in Den Haag en ook de Martinikerk in Groningen, waar normaal entree wordt geheven, werd goed bezocht. De Open Monumentendagen zijn ieder jaar in het tweede weekeinde van september.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's