Glans aan de vrijheidsboodschap

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum presenteert vanaf 27 mei een keur aan militaire voertuigen die verbonden zijn met de bevrijdingstijd. De voertuigen zijn afkomstig uit de Maastrichtse verzameling van Pierre Rieu.

Het Bevrijdingsmuseum geeft geen antwoord op de vraag hoe de Tweede Wereldoorlog onstond, maar legt de nadruk op hoe Nederland en Europa hun vrijheid verloren en hoe dit weer werd teruggewonnen. ‘Collectie Rieu. Glans aan de vrijheidsboodschap’ sluit goed aan bij de vaste presentatie van het museum. Het verleden wordt tot leven gebracht door middel van diorama’s, typische jaren ’40 geuren, muziek, originele filmbeelden en toespraken.

 

De tentoonstelling loopt van 27 mei t/m 30 september 2011.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's