Frederik de Groot speelt Scrooge in Westfries Museum

Frederik de Groot speelt Scrooge in Westfries Museum

 

Rond de kerstdagen kruipt acteur Frederik de Groot in de huid van de bekendste gierigaard aller tijden : Ebenezer Scrooge. De voorstelling wordt gespeeld op een unieke locatie ; de zeventiende-eeuwse schutterijzaal van het Westfries Museum. Het ideale uitje voor de Kerst.

 

‘Marley is dood !’ Dat zijn de beroemde eerste woorden uit ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het verhaal over de vrek Ebenezer Scrooge, die rond de Kerst door drie geesten een spiegel voorgehouden krijgt en zijn ware zelf hervindt.

Acteur en regisseur Frederik de Groot bewerkte deze klassieke kerstvertelling tot een prachtige solo voorstelling. Met overtuiging zet hij de eenzelvige en inhalige Scrooge neer, daarbij ondersteund door het spel van fluitiste Saskia van der Hall.

De voorstelling Scrooge wordt gegeven in de fraaie en sfeervolle zeventiende-eeuwse schutterijzaal van het Westfries Museum, met z’n indrukwekkende haard. Het is een intieme voorstelling voor maximaal 50 personen. Na afloop is er voor alle gasten een warme drank in de tuinzaal van het museum.

 

Scrooge wordt gespeeld op 19, 21, 22, 23, 24 en 26 december. De voorstelling begint om 14.30 uur.

De kosten bedragen € 12,50 per persoon inclusief een warm drankje na afloop.

Reserveren op 0229- 280028 of info@wfm.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's