Jonkheer Jan Six XI opent Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft 2010

Jonkheer Jan Six XI opent Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft 2010

Eerste editie ‘Jan Six lezing’ op antiekbeurs Delft

 

Op woensdag 22 september 2010 opent Jhr. Jan Six XI de Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft die na achttien jaar opnieuw wordt gehouden in het Delftse museum Het Prinsenhof en de aangrenzende Waalse Kerk. De antiekbeurs Delft is een knipoog naar de legendarische antiekbeurs Delft die voor het eerst in 1948 werd gehouden, maar in 1992 haar deuren sloot. De “nieuwe” antiekbeurs Delft is ten opzichte van haar illustere voorganger iets kleiner van opzet en duurt van 23 september tot en met 26 september 2010.

 

Jan Six lezing

Tijdens de Antiekbeurs Delft zal Jan Six het spits afbijten met de eerste Jan Six Lezing; een jaarlijks terugkerende lezing tijdens de beurs in Delft. Iedere spreker zal de spreker voor het komende jaar uitnodigen en deze aan het eind van de lezing bekend maken. Jan Six studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en was van 2004 tot 2009 werkzaam bij Sotheby’s Londen en Amsterdam. Bij de vestiging in Amsterdam was hij hoofd van de afdeling Old Master Paintings. Hoogtepunt in zijn nog jonge loopbaan was de (mede)ontdekking van een vroeg zelfportret van Rembrandt op een regionale veiling in Engeland. Sinds 2009 heeft Jan Six zijn eigen galerie aan de Amsterdamse Herengracht, Jan Six Fine Art.

 

De beurs

De beurs in Delft zal vanaf 2010 elk jaar in september worden georganiseerd en richt zich uitsluitend op oude kunst. Patrick M.A. Buch: “De beslissing die wij hebben gemaakt om uitsluitend oude kunst toe te laten is een bewuste keuze. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan onder verzamelaars en liefhebbers van kunst. Daaruit werd duidelijk dat er een grote groep mensen bestaat die behoefte heeft aan een beurs die meer traditioneel is van opzet. Op Delft zal daarom geen hedendaagse kunst te zien zijn en met uitzondering van onder meer juwelen en zilver, zal ook voor Art Nouveau en Art Deco geen plaats zijn. De beurs in Delft zal weer een beurs worden waar mensen naar uitkijken, kunnen genieten én kopen.”

 

Deelnemers

Aan de beurs in Delft zullen circa vijfendertig, voornamelijk Nederlandse, antiquairs deelnemen. Naast bekende deelnemers, is er ook een aantal jonge en minder bekende exposanten. Op Delft zullen meubelen uit de 17e, 18e en 19e eeuw te zien zijn. Maar ook zullen onder meer: glas, zilver, juwelen, schilderijen, klokken, barometers, gravures, Japanse prenten, iconen, globes en antieke boeken & reisgidsen te zien zijn. Het segment porselein en aardewerk zal goed vertegenwoordigd zijn, waarbij bijzondere aandacht is voor Delfts aardewerk.

 

kijk op www.antiekbeursdelft.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's