Kunsthandel Ivo Bouwman
| Stand 124

Louis Valtat Bloemstilleven

Mogelijk heeft u eerder dit jaar de tentoonstelling Liefde voor kleur gezien in het Singer Museum te Laren. Dertig werken die in deze tentoonstelling te zien zijn geweest, worden geschonken aan het museum, waaronder diverse werken met de herkomst Kunsthandel Ivo Bouwman. Het hier afgebeelde bloemstilleven van Louis Valtat (Frankrijk 1869-1952) was niet op deze tentoonstelling te zien, maar is zeker ook een mooi voorbeeld van liefde voor kleur. Valtat behoorde tot de fauvisten. De beroemde Franse galeriehouder Ambroise Vollard werd een vaste afnemer van zijn schilderijen. Aan het begin van de 20ste eeuw zei hij reeds: ‘Op een dag zullen we beseffen dat Valtat een groot schilder is.’

Als we naar het hele oeuvre van Valtat kijken, valt op dat hij niet alleen zeer productief is geweest, maar bovendien een voorkeur had voor landschappen en bloemstillevens. Er is veel over hem geschreven en zijn werken maken deel uit van collecties over de hele wereld. Hij was bevriend met impressionisten, neo-impressionisten, de Nabis en de Fauvisten. Terwijl hij een zeer eigen handschrift in zijn stijl ontwikkelde, zijn ook de invloeden van zijn bevriende tijdgenoten regelmatig terug te vinden in zijn werk. 

Kunsthandelaar Ivo Bouwman heeft in de afgelopen vijftig jaar vele werken uit circa 1900 van Nederlandse en Franse kunstenaars verkocht aan particulieren, organisaties en musea in binnen- en buitenland.

Jan van Nassaustraat 80, 2596 BW Den Haag, info@ivobouwman.nl

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's