Schulman b.v.
| Stand 28

Aureus van Antoninus Pius (138-161 na Christus)

De firma Schulman b.v. – zowel veilinghuis als galerie – is sedert 1880 een begrip in de nationale en internationale numismatiek. Stamvader Jacques was medio 20ste eeuw betrokken bij het oprichten van de Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft. Vanzelfsprekend zet de huidige generatie zijn nalatenschap voort met een deelname aan de opvolger van deze beurs, PAN Amsterdam, overtuigd dat de numismatiek ook daar vertegenwoordiging verdient.

Ondanks het bescheiden formaat gaat het om een kunstvorm met intrinsieke historische en economische connecties. Nergens wordt dit dusdanig zichtbaar als in de antieke muntslag; het hoge reliëf, de scherpe details en de levensechte portretten op zakformaat worden fraai aangevuld door een levendige historische context; deze prachtige munten maken de geschiedenis tastbaar.

Op PAN treft men bij Schulman een breed scala aan numismatische objecten aan, van moderne kunstpenningen van Van Pallandt tot de vroegste Griekse muntslag uit de 7de eeuw voor Christus. Zoals deze schitterende kwaliteit Aureus van Antoninus Pius. De Aureus, met merkwaardig fijn-geprepareerde stempels, was de hoogste denominatie in het Romeins muntstelsel en werd vervaardigd uit vrijwel volledig puur goud; een afspiegeling van de welvaart en stabiliteit in het rijk onder de adoptiefkeizers. 

Jan Luijkenstraat 94, 1071 CV Amsterdam, info@schulman.nl

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's