Vind Magazine uitgave 55 – ONLINE

8,95 / jaar

Een Vind met duidelijke ‘Good Vibrations’. Het is weer eens iets anders, net als de inhoud. Naast de geprezen rubrieken die u van ons gewend bent, zoals; Goed verzameld, Eetbaar verleden, Lezersvinden en de Boekenjutter. Nu ook de verhalen achter iconische foto’s of kunstwerken die afgebeeld staan op albumcovers. Abel Schoenmaker verzorgde de gewaagde aftrap. Omdat uw uitgever van jongs af aan een verwoed fan is van The Beach Boys prijkt er nu dus een peperdure foto op de cover, gefotografeerd door Ken Veeder voor de LP Surfin’ Safari in 1962.

Verder in deze uitgave, onder andere;

Wonderdokter en kunstschilder Hendrik Wiegersma
Door de vriendschap met bekende schilders werd het pand van huisarts Hendrik Wiegersma (1891-1969) een ontmoetingsplek voor kunstenaars en ontwikkelde hij zichzelf tot expressionistisch schilder. Een opzienbarende levensschets.

Bekers van serpentijnsteen
In de 15de eeuw werd er rond Zöblitz het mysterieuze serpentijnsteen ontdekt, waar vervolgens divers vaatwerk van werd gemaakt. Twee bekers uit Duitsland tonen de ontwikkeling in stijl tussen 1600 en 1700.

Heiligdom voor dichters
Wanneer tijdens een aflevering van Tussen Kunst en Kitsch een portretje ter tafel wordt gebracht, steekt een kleine storm op. Een onbekende heer fijn geschilderd op koper leidt naar het verhaal over het Panpoëticon Batavûm.

Prille passie voor archeologie
Rob Roedema vervult de laatste jaren van zijn dienstverband bij de Stadsarcheologische Dienst van de gemeente Alkmaar. Al op jonge leeftijd deed hij zijn eerste vondsten. Archeoloog Sebastiaan Ostkamp beschrijft verschillende flessen en een tabaksdoos.

Verder publiceren wij een dertigtal onderwerpen en artikelen naast de uitgebreide agenda’s en rubrieken als Boeken, Galeries, Beurzen, Voorwerpen, Schilderijen en uiteraard onze zeer uitgebreide Kunst- en Veilingrubriek. Reden genoeg om het best verzorgde magazine van Nederland en België op het gebied van geschiedenis, archeologie, kunst en antiek nu te bestellen of cadeau te geven.

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's