Vind 53 is in de verspreiding!

In deze frisse voorjaarseditie van 228 pagina’s schenken wij ruim aandacht aan verschillende hoogtepunten op het gebied van geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Er werden door een aantal grote namen uit het veld weer fantastische (her)ontdekkingen gedaan die breed worden uitgemeten. Zo herontdekte antiquair Joseph Estié een typisch stuk Stodel. Het betreft een zeer speciale Jacobakan die hij al een halve eeuw koestert: een gebruiksvoorwerp uit de late middeleeuwen dat eeuwen geleden is opgegraven en door een metamorfose een ultiem ‘conversation piece’ is geworden. Kunsthandelaar Rob Kattenburg herontdekte een absoluut meesterwerk van Porcellis, wat een goede aanleiding vormde om nader in te gaan op het leven en het werk van deze pionier in de zeeschilderkunst.

Verder in deze Vind, onder andere:

 Schilder van bloembollenvelden, Anton L. Koster
Anton Louis Koster (1859-1937) specialiseerde zich in het onderwerp de Bollenstreek. Zijn werk lijkt te illustreren hoe de bollenteelt werkte, al was het hem daar niet om te doen. Een opmerkelijk verhaal en een heerlijk kleurrijk onderwerp.

Voorwerp: Zoutvat
Toen kunsthistoricus Christiaan Jörg ooit het Chinees porselein van Stedelijk Museum Kampen nader bestudeerde, kwam een zeshoekig zoutvat tevoorschijn. Dit voorwerp dat destijds omschreven werd als ‘Vaasje, 19e eeuw’ is nu een van de topstukken in het museum.

Het theater van Rembrandt
Rembrandt was een verhalenverteller in woord en beeld. Hiervoor gebruikte hij technieken die ook in het theater werden ingezet. Met welke technieken regisseerde hij zijn voorstellingen?

Goed verzameld: Expert van hier tot Tokio
In deze aflevering volgen wij verzamelaar Edwin van Drecht: ‘Ik hoop niet dat je mij té enthousiast vindt, maar het is zo ontzettend interessant dat je de geschiedenis vertaald ziet in aardewerk.’ Een (h)eerlijk verhaal met dito afbeeldingen.

Henk Helmantel en zijn kerkinterieurs
Henk Helmantel is onder andere bekend om zijn kerkinterieurs met zorgvuldig opgebouwde composities en bijzondere lichtinval. Helmantel vertelt over zijn werkwijze en over zijn keuze voor Godshuizen.

Daarnaast veel aandacht voor kunstobjecten van de middeleeuwen tot de moderne tijd en spectaculaire (bodem)vondsten van glas, aardewerk en metaal. Verder natuurlijk uitgebreide museum- en tentoonstellingsagenda’s en rubrieken als Boeken, De boekenjutter, Hedendaagse kunst, Beurzen, Schilderijen, vondsten (en vragen) van lezers en een uitgebreide Kunst- en Veilingrubriek.

Reden genoeg om dit veelzijdige en keurig verzorgde magazine nu te bestellen of cadeau te geven.
Elk kwartaal Vind gratis thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's