In de verspreiding Vind 52!

Met daarin veel aandacht voor kunst en archeologie. Naast het artikel Roffelende drankflessen, waarin diverse opgegraven kuttrolf-flessen en -fragmenten worden uitgelicht, publiceren wij een bijzonder fraaie special over bodemvondsten uit Kampen. Door de vruchtbare samenwerking met een amateurarcheoloog, Stedelijk Museum Kampen, Ursula Fotografie en het archeologisch depot van Kampen, verhaalt stadsarcheoloog Alexander Jager aan de hand van topvondsten hoe Kampen uitgroeide tot een zeer welvarende handelsstad. Verder een artikel van Annemarieke Willemsen over de belangrijkste vondsten uit 900-1100; en kunsthandelaar Karl Stimm schrijft over interessantste vondsten uit een zeer diverse particuliere verzameling van onder andere Grieks aardewerk. Ook volop kunst in deze editie. Zo ontrafelen Claire van den Donk en Rudi Ekkart de mysteries achter een Fries familieportret en vermaakt Almar Seinen, gastconservator van Museum Arnhem, u met zijn kijk op de omstreden kunst uit het Derde Rijk.

Naast de vele vaste rubrieken onder andere:

Zilveren bekers uit Schoonhoven
In Rikkoert Edelambachtshuys in Schoonhoven trekken gegraveerde zilveren bekers de aandacht. Het zou onder andere een avondmaalsbeker betreffen. Waar en hoe werden dergelijke bekers gebruikt?

Markant multitalent
In het Zeeuws Museum is een monografische tentoonstelling te zien over Adriaen van de Venne (1590-1662). Duidelijk wordt dat hij een van de meest veelzijdige kunstenaars van de 17de eeuw was.

Een kunstkast voor Wilhelmina
Pulchri Studio gaf koningin Wilhelmina als huwelijksgeschenk een kast met 116 aquarellen, tekeningen en bas-reliëfs. Deze kast werpt nu licht op de relatie tussen de kunstwereld en het koningshuis.

Eetbaar verleden: Keizerlijke punch
In deze rubriek bereiden we eeuwenoude recepten waar iedereen in de moderne keuken mee aan de slag kan. Wat er deze keer op het menu staat? Een 19de-eeuwse drank voor een feestelijk bal.

Verder uitgebreide agenda’s en rubrieken als Boeken, Galeries, Beurzen, Voorwerpen, Schilderijen, Vondsten en vragen van Lezers, en een zeer uitgebreide Kunst- en Veilingrubriek.

Reden genoeg om dit veelzijdige en keurig verzorgde magazine nu te bestellen of cadeau te geven. . Elk kwartaal Vind gratis thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's