Kracht van de troon

Op 14 oktober 2023 gaat in Paleis Het Loo de tentoonstelling Kracht van de troon van start.
Een van de pronkstukken van de tentoonstelling is de troon uit de Ridderzaal die alleen op Prinsjesdag wordt gebruikt voor het voorlezen van de troonrede. Wat maakt een stoel tot een troon? Het is niet alleen een meubelstuk om op te zitten, maar staat ook symbool voor macht en verhevenheid en zelfs wijsheid, rechtvaardigheid en stabiliteit. De ‘sterke leiders’ van foute regimes maken graag gebruik van deze eeuwenoude symboliek om hun gezag te onderstrepen. De objecten uit de eigen collectie bieden samen met de kunst- en historische objecten van diverse bruikleengevers een verrassend nieuw perspectief op de troon als symbool. In de tentoonstelling zijn naast de traditionele tronen ook ingetogen, artistieke en fantasietronen uit alle tijden en uit de hele wereld te zien, waaronder de IJzeren Troon uit Game of Thrones. Dagelijks is er om 11.15 en 14.00 uur een rondleiding in de tentoonstelling.

Paleis Het Loo
Koninklijk Park 16, 7315 JA Apeldoorn
Voor meer informatie en tickets: paleishetloo.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's