Vind 50 is verschenen!

Vind 50 is onderweg of reeds op uw deurmat beland. Het is een heerlijk jubileumnummer geworden met een extra dikke zomeragenda. Het was niet eenvoudig om alle onderwerpen in de inhoudsopgave te krijgen en we gaan er dan ook van uit dat eenieder weer aan zijn (of haar) trekken komt. Het gaat alle kanten op: van middeleeuwse houtsnijwerken uit de collectie van Christoffel & Kate Bisschop, tot een zeer zeldzame zilveren gordel uit de eerste helft van de 17de eeuw. Daarnaast weer veel schilderijen, maar ook affiches met het onderwerp populaire wetenschap tijdens de belle epoque, en fotografie in reclame-affiches. Verder start Vindmet de nieuwe rubriek Gezocht, waarbij musea of collectioneurs de kans krijgen om hun collectie te verrijken of te vervolmaken. Museumdirecteur Martijn Le Coultre van Design Museum Dedel trapt af met zijn zoektocht naar Japans imitatie goudleerbehang.

Verder in deze uitgave, onder andere:

Verrassend werk uit de DDR
Wie denkt dat er in de DDR uitsluitend sociaal-realistische kunst werd gemaakt, wordt op de tentoonstelling Die Überraschung verrast door caleidoscopische veelzijdigheid en ambachtelijke kwaliteit.

Aardewerk 1880-1930
In deze rubriek besteden we aandacht aan het vernieuwingsaardewerk dat grofweg tussen 1880 en 1930 in Nederland is vervaardigd. Nu: een ‘tajine’ met mestkevers uit Dordrecht, of toch uit Marokko…?

Italiaanse schouwen uit Holland
In huize Six bevindt zich een witmarmeren schouw met beeldhouwwerk van spelende putti. Zo zijn er meer Italiaanse voorbeelden in Nederland, maar hoe zijn deze in Hollandse huizen terechtgekomen?

Byzantijns glas
Tijdens de Hellenistische periode en Romeinse overheersing was in Istanbul de glasindustrie van belang. De vaak gave bodemvondsten weerspiegelen groot vakmanschap van glasblazers uit die tijd.

Van Gogh en zijn rusteloze scheppingsdrang
Een indrukwekkende tentoonstelling in Amsterdam laat zien hoe Vincent van Gogh in de laatste twee maanden van zijn leven een opmerkelijke artistieke opleving kende. Zijn werk toont durf en vitaliteit.

Daarnaast publiceren wij spectaculaire (bodem)vondsten van majolica en steengoed. Verder uitgebreide agenda’s en rubrieken als Boeken, Boekenjutter, Goed Verzameld, Galeries, Beurzen, Voorwerpen, Schilderijen, Vondsten (en vragen) van Lezers, en een uitgebreide Kunst- en Veilingrubriek.

Reden genoeg om dit fraai verzorgde magazine nu te bestellen of cadeau te geven.
Elk kwartaal Vind gratis thuisbezorgd of leest u liever Vind digitaal?
Neem nu een voordelig abonnement!

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's