Vind 48 is verschenen!

Ondanks de sterk gestegen papierprijzen gaat Vind 48 in de verspreiding met een omvang van maar liefst 228 pagina’s. Om deze oplage bij al onze lezers, abonnees en verkooppunten te krijgen, vindt er momenteel een fikse logistieke operatie plaats. In deze uitgave weer meer dan 30 onderwerpen die ongetwijfeld bij velen in de smaak zullen vallen. In de vaste rubriek Goed verzameld aandacht voor een collectie Surinamica. In deze uitgave heeft de rubriek Jeugdherinneringen een andere naam gekregen. Onder de titel Memoires geeft onze eigen redacteur Hans Lensink een inkijkje in zijn beginjaren bij de krant, hetgeen regelmatig voor vrolijke momenten zorgt.

Verder in deze uitgave, onder andere;

Majolica uit Montelupo
Rond 1500 doet een Italiaans tinglazuuraardewerk zijn intrede in de Lage Landen. Het heeft een verfrissende verschijning. Enkele stukken gevonden in Delft schetsen een beeld van deze gebruiksvoorwerpen.

Hotel Spaander
Aan het begin van de 19de eeuw trokken kunstenaars naar plattelands- en vissersdorpen om ‘en plein air’ te schilderen, onder andere naar Volendam. Leendert Spaander profiteerde daarvan.

Parfumflacons uit de 19de eeuw
Van circa 1800 tot 1930 zijn er in Nederland onnoemelijk veel kristallen parfumflacons geproduceerd, vaak voorzien van edelmetalen dopjes en monturen. Welke variaties kwamen voor en welke geuren werden gedragen?

Ontsluierd archief
De tentoonstelling van fotografenduo Scheltens & Abbenes in CODA is een presentatievorm met een vervreemdend effect. Want wat zeggen deels onuitgepakte museale objecten ons?

Friese vrijheid in de middeleeuwen
In tegenstelling tot de meeste andere regio’s had het Fries gebied geen centraal bestuur. Dat werkte door in alle aspecten van de maatschappij en zo ontstond een karakteristieke samenleving.

Daarnaast publiceren wij spectaculaire (bodem)vondsten van aardewerk, porselein en glas. Verder uitgebreide agenda’s en rubrieken als Boeken, Galeries, Beurzen, Voorwerpen, Schilderijen, Vondsten en vragen van Lezers, en een uitgebreide Kunst- en Veilingrubriek.

Reden genoeg om dit fraai verzorgde magazine nu te bestellen of cadeau te geven. Elk kwartaal Vind gratis thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's