Vind 46 is verschenen!

Dit lekkere dikke zomernummer is een must-have voor liefhebbers en specialisten op het gebied van geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Vind 46 telt ruim 30 onderwerpen in maar liefst 228 pagina’s. Wat dacht u van de grafische ontwerpen van Willy Sluiter en Piet van der Hem, en bijzondere bodemvondsten zoals sieraden, wapens, kookpotten, kruiken en Romeins glaswerk? Kunst komt ruim aan bod, o.a. met de uitzonderlijke sculpturen van Ruud van de Wint in het duingebied bij Den Helder en het verhaal achter deze schilder, beeldhouwer en architect. In de vaste rubriek Collectie Six vertelt juwelenexpert Martijn Akkerman over de historische sensatie die hij voelde bij het bestuderen en bespreken van de juwelen van Lucretia van Winter en haar portret: van geen enkel ander portret zijn zo veel afgebeelde voorwerpen tot op de dag van vandaag in familiebezit.

Daarnaast:

Van Helena tot het ontstaan van Rome
De vuurvergulde bronzen pendules uit het Parijs van 1800 vertellen verhalen over o.a. liefde, verlangen en verleiding, maar ook over de eerste dagen van Rome. Een antieke geschiedenis.

Muze, museum, meesterhand 
Toen Rob Møhlmann zijn muze kwijtraakte, stopte hij met schilderen. Hun gezamenlijk opgebouwde kunstcollectie breidde hij echter uit. De kunstenaar blikt nu terug op zijn werk en leven.

De enige Nederlandse paus
Vijfhonderd jaar geleden werd de Utrechtse Adrianus totaal onverwacht tot paus verkozen. Hij wilde de kerk hervormen en ging over tot actie. Welk verschil heeft paus Adrianus kunnen maken?

Fijnschilder en kladschilder
In 1664 besloot Arnoldus van Anthonissen om vanuit Leiden te verhuizen naar Zierikzee. Wat bewoog hem om een industrie- en universiteitsstad te verruilen voor een bescheiden havenstadje?

En natuurlijk:

De ondergang van de Amsterdam, deel II
In Vind 45 schreven we over de noodlottige stranding van het VOC-schip de Amsterdam. Het verhaal gaat hier verder. Nu over bergingsacties en onderzoek in de 20ste eeuw en hoop voor de toekomst.

Verder hebben we voor u in petto: spectaculaire schilderijen van Gerritsz van Brekelenkam uit 1664 en een landschap van Jan Sluijters uit zijn vroege expressionistische periode; een zeldzame baardmankruik uit het hertogdom Gelre; uitgebreide agenda’s en vaste rubrieken als Boeken, Galeries, Beurzen, Voorwerpen, Goed Verzameld, Eetbaar verleden. Ook prachtige vondsten van lezers, het laatste nieuws en een uitgebreide kunst- en veilingrubriek.

Bestel Vind 46 nu hier of geef hem een vriend of vriendin voor de zomervakantie cadeau!
Elk kwartaal Vind gratis thuisbezorgd? Neem een voordelig abonnement.

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's