Vind 44 is verschenen!

Dit lekkere dikke winternummer is een lust voor het oog en telt maar liefst 212 pagina’s en 30 onderwerpen. Wat dacht u van wonderlijke verzamelingen, rariteitenkabinetten en Wunderkammers waar de ultieme hebzucht van het onbekende hoogtij viert. Fossielen, vlinders, schelpen, meteorieten of wilde dieren? Of wat dacht u van luizenkammen, dinosauruseieren en een (schrik niet) echte ‘kanibalenketel’. Daarnaast veel zeldzame bodemvondsten. Ooit wel eens een kannetje gevonden uit de 15de eeuw dat is afgebeeld op een altaarstuk uit 1427-1432, of een zeer zeldzame pelgrimsampul aan een ketting met het stadswapen van Amersfoort? Kunst komt aan bod uit Vietnam, authentiek, ongrijpbaar en oosters. En uit eigen land het uitbundige kleurenpalet van Dirk Beintema en een adembenemend vanitas-stilleven van Bart Schoonenberg dat tevens de voorpagina siert!

Daarnaast:

Waardevolle kraamcadeaus
Wie in de 17de eeuw op kraamvisite ging, maakte goede sier met een geschenk van zilver. Voor de pasgeborene was het waarde voor de toekomst, maar ook gewoonweg iets moois om mee te spelen.

Acht eeuwen Binnenhof
Het Binnenhof vormt al achthonderd jaar het epicentrum van de overheid. Het complex kent een rijke geschiedenis van machtspelletjes én verbouwingen. Als de muren eens konden spreken…

Willem Jansz Blaeu
Hij was kaartenmaker voor de VOC, astronoom en globemaker. Maar Willem Jansz Blaeu maakte niet alleen cartografische uitgaven voor zeevarenden; ook voor ‘Liefhebbers der Zeevaert’.

Zeldzame wandtapijten
Begin 2020 arriveerde een kunsttransport bij het Amsterdamse Scheepvaartmuseum: twee monumentale wandtapijten van Willem van de Velde de Oude. Een verwerving van formaat, qua omvang en verhaal.

Artemisia Gentileschi
Ze wordt gezien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de 17de-eeuwse Italiaanse schilderkunst. Wie was Artemisia en liet ze zich in haar kunst leiden door haar bewogen leven?

Verder hebben we voor u in petto: spectaculaire schilderijen van Breitner en Thomas Gainsborough. Zeldzame steengoedkruiken uit Duingen en Raeren. Uitgebreide agenda’s en rubrieken als Boeken, Galeries, Beurzen, Voorwerpen, Goed Verzameld, Vondsten van Lezers, het laatste nieuws en een uitgebreide kunst- en veilingrubriek.

Bestel Vind 44 nu hier. Elk kwartaal Vind gratis thuisbezorgd? Neem dan een voordelig abonnement.

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's