Vind 43 is verschenen!

Dit extra dikke herfstnummer telt maar liefst 228 pagina’s, ruim 30 onderwerpen en een uitgebreide PAN-rubriek. We lichten alvast een tipje van de sluier op en tonen u een aantal topstukken die op PAN te zien zullen zijn. Deze kunstbeurs vindt weer plaats in de Amsterdamse RAI en duurt van 14 t/m 21 november a.s. Liefhebbers van middeleeuwen, renaissance en archeologie kunnen de komende donkere dagen hun hart ophalen aan artikelen over gotische lichtbronnen – die wonderbaarlijk zijn overgeleverd op IJsland – en vroege kandelaren van baksteenaardewerk die gevonden zijn in Utrecht en Alkmaar. Verder bespreken wij uitvoerig het nieuwe boek De verzamelaar gedemoniseerd,dat hoogstwaarschijnlijk veel stof zal doen opwaaien. Spannende tijden dus!

Daarnaast:

Floribunda 
Bloemen hebben onze huisfotograaf Dennis A-Tjak altijd al gefascineerd. In een tentoonstelling en de daarbij behorende publicatie kijkt A-Tjak terug op veertig jaar fotografie.

Pausen en keizers 
In 2017 verwierf Kasteel Huis Bergh een 15de-eeuws handgeschreven en gebonden boek met een twaalftal kronieken: het bevat de oudst bekende kroniek van Gelre en bevat talrijke pentekeningen. 

Game als kunstvorm
De concept artists van games laten zich inspireren door bestaande kunst. Tegelijkertijd komen karakers uit games terug in werken van hedendaagse kunstenaars. Een verhaal over een boeiende wisselwerking.

Nederlandse majolica
Mazereeuw Antiquair houdt een verkoopexpositie van Nederlandse majolica. De getoonde collectie biedt een overzicht van ruim een eeuw. Wat werd er precies in die honderd jaar geproduceerd?

Kunst van papier 
Paper Art toont om het jaar papierkunst. Waar sommige kunstenaars een maatschappelijk of actueel thema belichten, verwijzen anderen met hun werk naar het ambachtelijke van papierkunst.

Verder hebben we voor u in petto: spectaculaire (bodem)vondsten, zoals een pikante fallusbeker uit Raeren, twee topschilderijen van Berry Kuiper, uitgebreide agenda’s en rubrieken als Boeken, Galeries, Beurzen, Voorwerpen, Goed Verzameld, Schilderijen, Vondsten van Lezers, het laatste nieuws en een uitgebreide kunst- en veilingrubriek. 

Bestel Vind 43 nu hier. Elk kwartaal Vind gratis thuisbezorgd? Neem dan een voordelig abonnement.

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's