Vind 42 nu verkrijgbaar

Dit uiterst frisse zomernummer telt ruim 200 pagina’s en maar liefst 30 onderwerpen. Opvallend zijn de diverse kleurrijke affiches die afgebeeld zijn in artikelen zoals ‘Die goed levert, levert lang’ over een in Amsterdam opgegraven steengoed kruik uit 1850-1900, die verwijst naar plaatselijke likeurstokers en onbekende affiche-ontwerpers. Ook komen we het bekendere werk tegen in de rubriek ‘Aardewerk 1880-1930’ met deel 1 ‘Zegeltjes en plateel’. In deze nieuwe rubriek besteden we aandacht aan het vernieuwingsaardewerk dat grofweg tussen 1880 en 1930 in Nederland is vervaardigd. Daarnaast een uitgebreid artikel over Spoorwegaffiches. Vanaf het einde van de 19de eeuw brachten affiches op de stations de reisbestemmingen, treinen en passagiers op een aantrekkelijke manier in beeld. Een reis langs diverse ontwerpstijlen.

Daarnaast:

Ivoren kistje uit de 12de eeuw
In de schatkamer van de Sint-Servaas basiliek in Maastricht wordt de belangrijkste kerkschat van Nederland bewaard. Recent keerde er een 12de-eeuws ‘Siculo-Arabisch’ kistje naar terug. Over de reis die het aflegde.

Duizelingwekkende patroonkunst
Kunstenares Christie van der Haak liet zich inspireren door de vormentaal van de art nouveau en heeft Stedelijk Museum Kampen omgetoverd tot een modern stadspaleis. Om van te duizelen.

Chinees porselein
Het grootste deel van Chinees porselein in Nederland – antiek en modern – is gemaakt in de stad Jingdezhen. Hoe ziet deze Chinese industriestad er nu uit en wordt er nog geproduceerd? 

Verbluffende fotoreconstructies
Tegenwoordig is computersoftware zo geavanceerd dat kunstenaars fotoportretten kunnen maken van historische figuren. Bas Uterwijk en Hadi Karimi doen dat bijvoorbeeld met hun 3D-portretten.

Verder hebben we voor u in petto: spectaculaire (bodem)vondsten, zoals mesjes van messing, Romeins aardewerk, uitgebreide agenda’s en rubrieken als Boeken, Galeries, Beurzen, Voorwerpen, Goed Verzameld, Schilderijen, Vondsten van Lezers, het laatste nieuws en een uitgebreide kunst- en veilingrubriek.

Geen zin meer om te zoeken? Bestel Vind 42 hier. Elk kwartaal Vind gratis thuisbezorgd? Neem dan nu een voordelig abonnement.

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's