Reeds verschenen Vind 40!

Het jubileumnummer telt maar liefst 228 pagina’s en meer dan 30 onderwerpen. In dit extra dikke nummer besteden we o.a. aandacht aan: ‘Glazuur van Christiaan Lanooy’. In deze nieuwe rubriek belichten we telkens vernieuwingsaardewerk dat grofweg tussen 1880 en 1930 in Nederland is vervaardigd. In ‘Meester van het hedendaags realisme’ bespreken wij Henk Helmantel, die als zoon van een kweker zijn leven doorbracht in de natuur. De liefde voor het buitenleven én spiritualiteit zijn terug te vinden in zijn realistische werken. In de vaste rubriek ‘Goed verzameld’ volgen we verzamelaars. Wat zijn hun dierbare objecten en wat bezielt hen eigenlijk? Deze keer ‘Van kruipruimte naar antiquariaat’. Majolica, designtassen, etnografica en rododendrons. 

Daarnaast onder andere:

Twee tinnen kannen
In dit artikel de schijnwerper op twee intrigerende, opgegraven tinnen kannen uit privécollecties: de ene onwaarschijnlijk gaaf, de andere zwaar gehavend.

Speelgoed van ADO
ADO-speelgoed is gewild bij verzamelaars, maar het verhaal van ADO is meer omvattend en raakt aan vernieuwingen in de kunst, ziekenzorg en pedagogiek.

De blokkade van Duinkerken
Het bekende oeuvre van Cornelis Verbeeck bestaat uit zo’n dertig zeestukken. Onlangs is dit uitgebreid door de ontdekking van een groot zeestuk: een gedetailleerd en kleurrijk paneel.

Verborgen kritiek in 16de-eeuwse kunst
Veel schilderijen van Pieter Bruegel tonen een bedekte kritiek op het Spaanse religieuze terreurbewind. Zoon Pieter Brueghel, tijdgenoten en navolgers zetten deze werkwijze voort.

Verder hebben we voor u in petto: spectaculaire (bodem)vondsten van goud, tin, majolica en Romeins glas, uitgebreide agenda’s en rubrieken zoals: Boeken, Galeries, Beurzen, Voorwerpen, Schilderijen, Vondsten van Lezers, het laatste nieuws en een uitgebreide Kunst- en Veilingrubriek.

Reden genoeg om dit fraai verzorgde magazine direct te bestellen! Koop Vind 40 in de boekhandel of bestel hier. Elk kwartaal Vind gratis thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's