Veelbelovende resultaten PAN 2015

De 29ste editie van PAN Amsterdam heeft aangetoond dat, na het voorzichtige herstel van de kunstmarkt in de laatste twee jaar, deze tendens zich kennelijk voortzet. Zo gaf bijna 60% van de deelnemende handelaren en galeristen aan beter verkocht te hebben dan in 2014.

Een derde daarvan liet zelfs blijken dat de resultaten veel beter waren. Vooral fotografie, prenten, hedendaagse juwelen en vintage design waren in trek, maar ook meer traditionele disciplines zoals antiek zilver en Delfts aardewerk kregen veel aandacht. Onder de kopers bevonden zich diverse musea, waaronder het Rijks, Museum Jan Cunen uit Oss en het Coda Museum uit Apeldoorn. PAN Amsterdam werd, zoals verwacht, bezocht door ruim 40.000 mensen.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's