Gratis concert voor bezoekers Frans Hals Museum

Gratis concert voor bezoekers Frans Hals Museum

 

Op zondagmiddag 28 februari om 14.00 uur verzorgen de bekende Haarlemse luitist Willem Mook en tenor Harry van Berne een concert in het kader van de tentoonstelling van Judith Leyster. Zij brengen muziek en liederen van Constantijn Huygens en tijdgenoten die – naar alle waarschijnlijkheid – ook bij Judith Leyster bekend moeten zijn geweest.

 

Judith Leyster (1609 – 1660) is de bekendste vrouwelijke schilder uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Zij schilderde ambitieuze figuurstukken in een trefzekere en losse schilderstijl en ging daarmee de concurrentie aan met Frans Hals. Diverse keren heeft zij musicerende figuren geschilderd waaronder De jonge fluitspeler uit ca. 1635. Zelf speelde Judith de cister, een kleine luit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's